KÅMPIZ

 
Sitter och försöker få igång min stationära dator som är över tio år gammal, inte det lättaste direkt. Men förhoppningsvis finns det en massa gamla bilder från stenåldern i den som jag ska försöka rädda om det går :)
I så fall delar jag kanske med mig av väldigt gamla bilder här lite senare, om jag är riktigt snäll!
 
 
 
Åååh bara ÄLSKAR mina nya hörlurar som jag fyndade idag på clas ohlson. Det var kåmpizpris vet ni ;)
 
 

ELSA

 
En liten kort film från hoppträningen med Elsa igår. Det var väll inte den bästa träningen vi gjort direkt, en ponny som var en aning trött i huvudet och inte riktigt med i svängarna ;) Hon kämpade på bra i alla fall, och även om man ibland kommer något galet på hinder så försöker hon lösa det och hjälpa till så gott hon kan :)
 
 
 
 
 

MUSSE

 
Kunde aldrig tro att det skulle vara så skönt med en ledig onsdag, en solig sådan dessutom :) Härligt. Igår kväll var det hoppträning på Syds med lilla Musse pigg. Några bocksprång här och där blev det men han hoppade bra som bara den. Han ska gå LC och LC+5 i Tågarp i helgen, och jag skulle gissa att han är laddad för det. Ikväll är det hoppträning i Tågarp med Elsa, skulle tro att hon också är väldigt laddad. Lyckades få en lite filmsnutt på Musse från igår. Längesen jag red honom, och rider honom inte särskilt ofta eftersom jag egentligen är lite stor till honom. Så, till alla er bittra som har för lite tid, jag vet om det ;) Men det var i alla fall bara nyttigt för det lilla busfröet!
 
 
 
 
 

INSTA

 
Ni glömmer väll inte att följa mig på Instagram? :)
@jbergqviist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEW IN

 
Detta är just nu på väg hem till mig :) Hihihi glader är jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FULL FART!

 
Tusen bollar i luften, och en to do-lista för kvällen som inte är att leka med är statusen just nu. Men jag gillar det! Spännande grejer på gång, och det är lite som en kick att ha mycket saker på gång samtidigt. Haha det gör kanske inte saken bättre att jag är stirrig som en höna och har druckit typ tio koppar kaffe för mycket idag :DDD
 
Mitt rum ser för tillfället ut som ett bombnedslag, fast inte helt utan anledning ;) Håller på att rensa upp och packa lite bland kläder och lite annat smått och gott. Får väll ta tag i kaoset nu igen, så fort jag har sett klart Kontoret. Haha det har blivit ett riktigt måste på söndagkvällar nu för tiden. NÄ, jag har inget liv.
 
 
 
 
 

JAG LEVER

 
Yes, det gör jag. Har lagt ett par hektiska dagar bakom mig nu. A-l's hemmalagade pizza står i ugnen, och det kommer förmodligen bli en mysig kväll :) Hoppträningar, tjejmiddag och en massa annat har varit på gång de senaste dagarna och jag är sådär väldans trött, men otroligt glad. Årets första tävling för min del blir nästa helg i Tågarp. Det blir lilla Musse pigg och Hannahs ponny Comet som får följa med dit! Är så himla laddad :)
 
I torsdags var jag och hälsade på ridskolan där jag red när jag var mindre. Väldigt mycket har hänt, och ingenting är sig likt. Förutom en sak, som var väldigt speciell för mig. Spice Girl, världens finaste mest envisa c-ponny som jag spenderade flera år med och tävlade och tränade var den enda av de gamla hästarna och ponnyerna som fanns kvar. Jag får väll kalla det tur eftersom hon var den som jag tyckte mest om! Det var i alla fall väldigt roligt att se henne igen, det var ett bra tag sen jag var och hälsade på henne och pussade på henne :)
 
 
 
 
 
 
 
 

HOPPTRÄNING

 
Har precis suttit och redigerat klart en jäkla massa bilder och filmer från dagens hoppträningar. Hoppade Elsa både igår och idag och hon är så himla fin! Tar till sig precis allt man ber henne om och vill verkligen göra rätt och lära sig nytt hela tiden. Åååh så stolt över henne :) Så pigg och glad och nästan överspeedad. Så mycket positiv energi och en stark vilja, en tuff tjej som inte är rädd att ta i även om man leder henne på okända vägar. Hur underbart är inte det? Blir full av positiv energi och får ett leende på läpparna bara av att tänka på det :)
 
Tänkte dela med mig av film från träningen. Det är bara några saker som jag vill göra klart först. För det första så är jag mycket medveten om att jag ibland hamnar i framvikt, men det finns en anledning. Jag sitter på en ung ponny som är under utbildning och jag är mycket medveten om både mina och hästens vissa fel brister. Så bespara er de onödiga kommentarerna om det. Så, med det sagt är det annars fritt fram att tycka och tänka!
 
 
 
 
 
Hahaha.. lilla älgen Elsa :)
 
 
 

WISH ME LUCK

 
Kom hem för ett litet tag sen från hoppträning med med Elsa :) Tänkte skriva lite mer om det sen, för nu har jag typ ett par timmars pluggande framför mig. Man vill ju bara jubla! Tur jag har Ann-Louise som hjälper mig ;)
Wish us good luck!
 
 
 

WOHOOO!

 
Är på en riktig natural high nu!! Är så himla taggad så det är helt sjukt. Har precis beställt nya ursnygga bruna spain ridstövlar, och löst tävlingslicens för 2013. Det enda som kändes väldigt konstigt är att det inte längre står "tävlingslicens junior 2012" utan "tävlingslicens senior 2013". Den känslan var väldigt delad, även om man kan kötta tävlingsbanorna med fina unghästar också! Och det är det som gäller i år. Jag är laddad!!!
 
 
 
 
 

FREDAGKVÄLL

 
Lilla Ulla för en stund sen :) Så fin är hon!
 
 
 
 
 
 
 

WHATEVER THEY DO

 
Dunkar Moa Lignell - Whatever they do i högtalarna och försöker komma in i ett studymood. Inte för att jag lyckas särskilt bra, har ägnat typ de senaste timmarna åt att bara förstå uppgiften. Hur dålig är man då?? Det är väll allmänt känt vid detta laget att mitt tålamod är lika med noll. Har förmodligen en lång natt framför mig. Tur jag har då att jag är csi:are och är ledig imorgon! Lyx vet jag inte om jag vill kalla det, mer som.. Vardagsmat ;)
 
 
 
 
 
 

SPÄNNANDE

 
Idag är en bra torsdag. Vi som går csi har det väldigt bra, för när jag går hem idag har jag LOOOOV :) Kunde verkligen inte suttit bättre. Inte för att det blir mycket rast och ro precis, har en fullspäckad vecka framför mig med en massa roliga grejer på gång. fast det får ni veta mer om när det kommer! Finns speciellt en grej som jag verkligen ser fram emot. But it's a secret, än så länge ;) Pratar med mamma som ligger i en solstol i Thailand. Är faktiskt inte ett dugg avundsjuk, jag sitter här på en av mina älskade historialektioner och gör nytta istället..
 
 
 
 

GOMORRON VÄRLDEN!

Whatever they do and whatever they say,
leave it tonight and go your own way.


FINA ELSA

 
Efter en lyckad kväll med en bra hoppträning är jag på bra humör igen. Fina Elsa, hon hoppade så fint idag och hon var så positivt och hoppade rundor som hon aldrig gjort något annat :') Det går framåt! Tyvärr så lyckades jag inte få någon film eller bilder eller så men ni överlever nog ändå hoppas jag. Just nu är jag så trött så att jag skulle kunna somna sittandes (önsketänkande) och jag funderar på om jag faktiskt ska ta mig i kragen och lägga mig i tid för en gång skull. Kudden kallar på mig men jag försöker ignorera den, eftersom jag har viktigare saker att göra just nu än att sova. HAHA okej det var ett skämt, men borde allvarligt ge det ett försök nu. Gonatt!
 
 
 
 
 

SUR TJEJ


Sur tjej som inte alls känner för att ha prov på Polislagen.. Döööö :(



NEVER CHANGE

 
Sovmorgon idag, eller ja, det jag kallar sovmorgon i alla fall. Ända till halv nio ;) Wihoo! Börjar inte förrän halv två. Rätt skönt faktiskt. Nu blir det lite ärenden, och sen ikväll hoppträning med Elsa. Om ni är snäll kanske jag kan be pappa filma och fota lite så kan ni få det senare ikväll. Nu har jag riktigt bråttom! Puss sålänge.
 
 
 
 
 
 

KAOS

 
Har helt seriöst suttit och häftat papper och försökt organisera kaoset som ligger här på bordet framför mig i snart en halvtimme. Vafan händer!? Jag har verkligen inte tålamod med sånt här. Allt jag gör ska helst vara klar igår och får absolut inte ta mer än noll minuter. Där har ni min nivå! För övrigt är jag väldigt glad och trött, tröttheten kan bero på att jag vet att jag har en hel kväll med massa plugg och tråkiga måsten framför mig. Whatever, om inget annat kan jag ju se fram emot hoppträning med fina Elsa imorgon, äntligen tillbaka på Annas träningar i ridhuset på Syds :) Wiiiie! Ska bli så himla kul. Sist jag var där var med Lady, och man kan ju säga att det var ett tag sedan nu. Fina, saknade lilla loppan! Får snart träffa henne igen förhoppningsvis :D
 
Ni glömmer väll förresten inte att ni kan följa Lady och hennes nya ägare Alicia på Alicias blogg? :) Den hittar ni på www.bbaraaliciacarlsson.blogg.se! Jag tror stenhårt på dom, så himla fina ihop. Kunde verkligen inte ha hittat en bättre ryttare åt henne :) Kika in där för er som varit nyfikna hur det går! Nu ska jag ta tag i kaoset igen ;S
 
 
 
 
 

LUCKY SUNDAY

 
Livet leker. Sitter med en kopp kaffe i handen och smider planer med världens finaste tjejer, och jag är medlem i världens bästa ryttarförening där alla bara är så genomsnälla och omtänksamma som man kan tänka sig. Jag har världens finaste hästar som jag har glädjen att få rida och det är jag så otroligt tacksam för! Jag har världens finaste vänner som alltid gör mig på bra humör. Idag är en sån dag man bara vill sprida glädje och tacksamhet<3
 
 
 
 

HÄRLIGA LÖRDAG

 
Står i valet och kvalet om jag ska ta tag i livet och göra klart lite skolarbeten som ligger på hög, eller om jag ska åka in till stan och göra något kul (mer intressant). Mitt val är väll inte så svårt egentligen, det handlar väll mer om vad jag egentligen borde göra ;) Like always. Får väll trots det lite motvilligt försöka ta tag i arbetena som ligger på skrivbordet. Tänk bara, så stolt jag kommer vara över mig själv efteråt. Det väger ju upp way much :)
 
Jag är trött, och svamlar mest. Ikväll är det i alla fall dags för årsmöte på Syds och Musse ska få pris för bästa B-ungponny! Fina Musse. Kanske vi kan göra en repris på det i år. Den som lever får se. Ikväll hoppas jag att min favorit Alex har lite tid att mysa med mig också (hon har inte mycket val)! En härlig lördag med andra ord :)
 
 
 
 

DAG 30 - NÅGOT SOM ÄNDRAT MIG

 
Och så var det sista ämnet på denna listan. Jag hoppas att jag har skött mig bra och att ni har
haft i alla fall lite nytta av det jag har delat med mig av eller i alla fall blivit lite klokare på mig ;)
 
Detta sista inlägget får faktiskt en väldigt speciell madame stå för. Jag har lärt mig så otroligt mycket
under dessa senaste åren. Lady och hela vår resa har gjort mina sista ponnyår till något alldeles
extra. Att utvecklas tillsammans och lära av varandra har varit så nyttigt för både mig och Lady och
jag har utvecklats och växt så himla mycket både som person och som ryttare. Lady har lärt mig hur
mycket det ligger i ett särskilt ordspråk som jag alltid har försökt leva efter, men hon har gjort det
mycket mer tydligt för mig, och jag kommer alltid att ha det med mig. "Det man ger får man tillbaka"
 
Jag vet också att trots att jag har ridit många olika, både bråkiga och snälla, stora och små hästar
genom åren så har just hon gett mig något extra. Det fanns en anledning till att det var henne jag
valde och ingen annan. Jag kunde valt bland tusentals andra både bättre eller sämre ponnyer
eller hästar, men hon är den. Den där som har det där extra och som man aldrig glömmer<3
 
 
Togheter forever and never apart
maybe in distance, but never in heart<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DAG 29 - HUR DU ÄR SOM PERSON

 
Haha, nu får ni allt passa på för detta är ett ämne som sällan (typ aldrig) nämns i bloggen. Jag har
en official rule att inte vara för personlig i bloggen. Det är av många olika själ, dels för att jag vet att
vissa av dom som läser min blogg inte bör ta del av för mycket av mitt privatliv, och dels för att jag inte
är särskilt high på att sitta och skriva ut för mycket om mitt liv på internet. Mitt privatliv är bara mitt,
och jag väljer själv vad jag vill dela med mig av och inte till er här på bloggen ;) Fair enough.
 
Nog med hårda ord, jag som person. Är väll ganska okomplicerad utåt. Haha, och för er som precis
satte hjärtat i halsgropen när ni läste översta stycket, jag är inte så hård som jag kan verka, är en
söt och snäll tjej i mina bästa år ;) HAHA MEN NEJ JAG SKOJAR! Jag försöker och tyvker väll att
jag lyckas ganska bra med att vara positiv i alla situationer. Försöker vara flexibel och hjälpsam,
eftersom man bara blir bitter av att gå och sura och grubbla eller vara för mycket kontrollfreak.
Kan ju faktiskt erkänna att jag är lite av ett kontrollfreak, fast ett flexibelt kontrollfreak ;) Så länge
jag inte utsätts för något som inte står på min karta och så länge jag får ha läget under kontroll
även om mitt liv kan vara något kaosartat ibland så är jag med på allt som är roligt. Haha!
 
Becci beskriver mig som en snäll, pålitlig hästnörd som typ aldrig är hemma, och som är helt dum
i huvudet. Haha, ja ni kan ju tolka det hur ni vill. Jag är hur som helst glad för att jag har vänner
som står ut med att det inte alltid finns tid, men dom finns ändå alltid där när det behövs!
 
 

NEW IN

New in från HM :) jeans och en sommrig tröja!


Dag 28 - EN AV MINA FAVORITBILDER SOM JAG SJÄLV TAGIT

 
Världens finaste. Finns ingen så bra som du!<3
 
 
 
 
 
 

TORSDAG

 
Ett bra sätt att spendera en torsdag verkar vara snörvlandes framför datorn med en kopp
kaffe och tycka allmänt synd om sig själv. Livet är allt bra hårt ibland! Förkylningen har fortfarande
inte gett med sig och verkar inte ha några planer på att göra det heller. Detta suger verkligen :(
På återseende när jag deppat klart igen.
 
 
 
 

FÖRKYLD DELUXE

 
Kan ju inte påstå att den förkylningen jag har åkt på är vad jag behöver just nu. Detta är verkligen
det sista jag har tid eller lust med. ÅÅÅÅH! Så, nu har jag fått avreagera mig lite både för er och
för stackars Ann-Louise som också fått lyssna på mitt gnällande en stund nu ;) Mohaha.
 
Så, ligger just nu nerbäddad och halvkollar på Sverige-Argentina samtidigt som jag bloggar, hostar
och snyter mig. Jag har alltid sagt att det är bra att vara mångsidig och kunna göra flera saker samtidigt :)
Nu ska jag fortsätta borsta håret,och vänta på att världscuphoppningen från Zürich ska börja.
 
 
 
 

DAG 27 - ETT ÄMNE JAG ÄR LITE SÄMRE PÅ

 
Hmm, ja matte och naturkunskap har ju aldrig riktigt varit min grej, kan ju vara därför jag valde
samhälle ;) Haha, skrattar bara jag tänker på om jag skulle på naturlinje. HAHA! Oh my lord.
Fightas fortfarande med Matte B, som för övrigt skulle varit klart i tvåan. Men det är väll bättre
sent än aldrig, jag försöker i alla fall intala både mig själv och min kära mattelärare det.

DAG 26 - VEM JAG SMSAR ELLER RINGER NÄR JAG ÄR NERE

 
Becci, alltid! Hon får mig alltid att skratta och bli på bättre humör om jag har en dålig dag eller
är allmänt deppig. Hon är allt bra att ha hon. Puss på dig fisen<3
 
 
 
 
 

DAG 25 - NÅGOT JAG ÄR BEROENDE AV

 
Hahaha, nej Ann-Louise, jag tänker inte avslöja ett av mina största cravings här.. Ni skulle typ dö.
Nej men allvarligt, hmm.. Just nu är har jag inte speciella beroende, förr var jag typ helt hysterisk
i nässpray, men det har jag varit duktig och slutat med (förutom när jag är förkyld) :) Du som uppfann
nässpray, tack som fan!!! Du var min räddare i nöden under många år.
 
 
 
 
 

DAG 24 - EN PERSON JAG SKULLE VILJA BYTA LIV MED FÖR EN DAG OCH VARFÖR

 
Hmm.. så himla dålig fantasi jag har.
 
(Tio min senare) AMEN GUUUUUD jag är ju så fruktansvärt dålig på sånt här, får man lov att säga att man
inte skulle vilja byta liv med någon? ;( Man brukar väll säga att fantasin inte har några gränser men det
har fan min, fast på fel håll.. Jag vill inte byta liv med någon, okej???'
 
 

DAG 23 - BERÄTTA OM EN ROLIG RESA JAG VARIT MED OM

 
Bland det galnaste och roligaste jag någonsin gjort. Skulle lätt göra det flera gånger om året,
så det är väll tur att det bär av 19 juni igen :D Wiiiiie. Magaluf 2013, here i cooome!
 
 
 
 
 
 
 

DAG 22 - VISA DITT FAVORITPLAGG

 
Såklart har jag precis som alla andra flera olika favoritplagg, och detta är ett av dom :)
Världens mysigaste kofta från HM, passar typ till allt.
 
 
 
 
 

GODMORGON

Made a wrong turn once or twice,
dug my way out blood and fire.
Bad decisions, that's alright.
Welcome to my silly life!


RSS 2.0